Choď na obsah Choď na menu

Historický kalendár na 20.6.

20. 6. 2011

1722 - v Prešporku bolo otvorené zasadnutie uhorského snemu, ktorý o 10 dní nato potvrdil pragmatickou sankciou Habsburgovcov na uhorskom tróne.

1834 - v Pálffyho paláci na Zámockej ulici sa uskutočnil posledný prešporský koncert hudobného skladateľa a prešporského rodáka Johanna Nepomuka Hummela.

1923 - v Bratislave zomrel jazykovedec, stredoškolský učiteľ a katolícky kňaz Štefan Hlavatý, ktorý porovnávaním analogických tvarov dokazoval súvislosť medzi staroslovienčinou a slovenčinou.

1956 - Ústredný národný výbor mesta Bratislavy vydal uznesenie č. 271 o vytvorení Bratislavského lesného parku.

1990 - v Dome kultúry Ružinov sa uskutočnilo natáčanie pre rakúsku hitparádu Die Großen Zehn, ako hlavná hviezda vystúpil Falco, okrem neho účinkovali napr. aj sir Bob Geldof, Reinhold Bilgeri a Marika Gombitová.

1992 - štvrté kolo rokovaní medzi ODS a HZDS v Bratislave dospelo k podpísaniu Politickej dohody, ktorá v deviatich bodoch vyjadrila názory oboch strán na riešenie základných problémov budúceho štátoprávneho usporiadania, ktoré sa mali riešiť výlučne ústavnou cestou, ale súčasne naznačila kroky pre prípad rozdelenia spoločného štátu.

1996 - v Bratislave koncertoval britský hudobník Mark Knopfler.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.